Tandoorilax med gurksås

Tandoorilax med gurksås

Av:
15 min
4 port
Superenkel laxrätt med indiska smaker som passar fint såväl till vardag som helg. Laxen är även underbar att grilla. Servera med en fräsch gurksås och sallad till.
Annons

Ingredienser

  1. Lax

    1. 600 g lax
    2. 2 msk tandoorikrydda
    3. 2 msk kokosolja
  2. Gurksås

    1. 2 klyftor vitlök
    2. 1/2 lime saften och zesten
    3. 1 tsk salt
    4. 1/2 gurka, riven och urpressad
    5. 2 dl majonäs
  3. Sallad

    1. 2 avokado
    2. 150 g rucolasallad eller grönsallad
    3. 1 gul paprika
    4. 3 salladslökar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Blanda tandoorikryddmixen med kokosolja och pensla fisken runtom.

    3. 3.

      Lägg i en smord ugnsfast form och ställ i ugnen cirka 20 minuter beroende på storlek.

    4. 4.

      Riv gurkan och salta. Låt dra ett par minuter. Pressa ur vätskan. Blanda sedan med pressad vitlök, limesaft, limezest och majonnäs.

    5. 5.

      Gör i ordning salladen och servera till laxen med en rejäl klick gurkmajonnäs.

Är innehållet i detta recept olämpligt?