Tahini

Kay

Tahini

Av:
3 dl
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl oskalade sesamfrön
    2. 1 dl olivolja
    3. 2 msk äppelcidervinäger

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att hälla upp sesamfröna i en skål, tillsätt ljummet vatten så att det täcker fröna och häll i äppelcidervinäger. Låt sesamfröna ligga i blöt över natten, minst 6 timmar, men gärna 24 timmar om du har tid att vänta. Sätt ugnen på 175 grader. Häll sesamfröna i ett durkslag och skölj. Lägg fröna i en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen till de får önskad färg, rör om bland fröna lite då och då så de torkar och blir rostade snabbare. Häll sesamfröna i en matberedare eller mixer och mix

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175 grader. Häll sesamfröna i ett durkslag och skölj. Lägg fröna i en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen till de får önskad färg, rör om bland fröna lite då och då så de torkar och blir rostade snabbare.

    3. 3.

      Häll sesamfröna i en matberedare eller mixer och mixa sönder. Tillsätt en skvätt olivolja och salt, fortsätt mixa. Tillsätt inte all olivolja på en gång utan ta bara i en liten mängd till du uppnår önskad konstisens. Personligen tar jag i lite mindre mängd olivolja vilket gör att tahinin blir lite grynig men det är helt och hållet upp till personlig preferens.

    4. 4.

      Häll upp den färdiga tahinin i en glasburk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?