Börja med att hälla upp sesamfröna i en skål, tillsätt ljummet vatten så att det täcker fröna och häll i äppelcidervinäger. Låt sesamfröna ligga i blöt över natten, minst 6 timmar, men gärna 24 timmar om du har tid att vänta. Sätt ugnen på 175 grader. Häll sesamfröna i ett durkslag och skölj. Lägg fröna i en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen till de får önskad färg, rör om bland fröna lite då och då så de torkar och blir rostade snabbare. Häll sesamfröna i en matberedare eller mixer och mix
Sätt ugnen på 175 grader. Häll sesamfröna i ett durkslag och skölj. Lägg fröna i en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen till de får önskad färg, rör om bland fröna lite då och då så de torkar och blir rostade snabbare.
Häll sesamfröna i en matberedare eller mixer och mixa sönder. Tillsätt en skvätt olivolja och salt, fortsätt mixa. Tillsätt inte all olivolja på en gång utan ta bara i en liten mängd till du uppnår önskad konstisens. Personligen tar jag i lite mindre mängd olivolja vilket gör att tahinin blir lite grynig men det är helt och hållet upp till personlig preferens.
Häll upp den färdiga tahinin i en glasburk.