Tagliatelle med svamp och vitlök

Tagliatelle med svamp och vitlök

Av:
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g svamp
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. olivolja
    4. 400 g pasta
    5. 2 droppar liquid smoke
    6. 3 st äggulor
    7. 100 g parmesan
    8. salt
    9. peppar
  1. Topping

    1. parmesan
    2. gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Hacka svampen i små tärningar och finhacka vitlöksklyftorna.

    2. 2.

      Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme under omrörning. Stek tills svampen slutar vätska sig.

    3. 3.

      Tillsätt sedan olivolja och vitlök, stek en stund på medelvärme tills vitlöken mjuknar.

    4. 4.

      Koka pasta. Häll av vattnet från pastan men spara ca 2-3 dl av kokvattnet.

    5. 5.

      Smaksätt svampfräset försiktigt med liquid smoke, tänk på att inte ha för mycket då den lätt kan ta över i smak. Sänk värmen.

    6. 6.

      Blanda äggulor med riven parmesan i en skål.

    7. 7.

      Tillsätt pastan, salt, peppar och äggblandningen i pannan. Rör om, vänd i pastavattnet och blanda. Servera genast.

    8. 8.

      Toppa med riven parmesan och gräslök vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?