Tacosoppa med kyckling

Tacosoppa med kyckling

Av:
70 min
Koka flera kycklingfiléer samtidigt. I detta recept går det också bra att använda kyckling- eller kalkonrester. Är koriandern eller andra färska örter lite trötta? Mixa till en örtolja tillsammans med lite avokado- eller neutral olivolja.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g kycklinglårfiléer
    2. 5 dl vatten eller biljon1
    3. 1 gul lök
    4. 3 msk tacokrydda
    5. 2 msk kokosolja
    6. 4 dl kokosgrädde
    7. 300 g kålrot
    8. 200 g morötter
    9. vatten
    10. salt
    11. peppar
    12. 1/2 dl pumpakärnor, torrostade
    13. 1 tsk paprikapulver
    14. 4 msk limejuice

Gör så här

    1. 1.

      Koka kycklingfiléerna under lock i en kastrull med hönsbuljong eller lättsaltat vatten tills köttet lätt går att dra isär med två gafflar, det tar cirka 30 minuter. Lyft ur kycklingen men spara buljongen.

    2. 2.

      Fräs lök och kryddmix i kokosolja i en kastrull under omrörning tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt buljong och kokosgrädde.

    3. 3.

      Tillsätt tärnad kålrot och låt sjuda i 20 minuter. Lägg i grovt rivna morötter och koka i cirka 5 minuter till.

    4. 4.

      Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Späd till önskad konsistens med vatten eller buljong.

    5. 5.

      Toppa soppan med kyckling, torrostade pumpakärnor, färsk koriander och nypressad limesaft.

Är innehållet i detta recept olämpligt?