Tacos med stekta pilgrimsmusslor och avokadosalsa

Tacos med stekta pilgrimsmusslor och avokadosalsa

Av:
45 min
4 portioner(förrätt)
Förrätt eller som en rätt av flera tacovarianter
Annons

Ingredienser

  1. mjuka tortillabröd

    1. 8 st små tortillabröd
    2. 6 st stora pilgrimsmusslor
    3. 1 msk rapsolja
    4. 1/2 tsk salt
    5. 1/2 tsk svartpeppar
  2. avokadosalsa

    1. 2 st avokado
    2. 1-2 st tomater
    3. 2-4 st salladslökar
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 2 msk pressad lime
    6. 3 msk olivolja
    7. 1 tsk salt
    8. 2 krm chiliflakes
  3. rödkålssallad

    1. 250 g rödkål
    2. 1 msk olivolja
    3. 1 msk pressad citron el lime
    4. 1 tsk flingsalt
  4. ingefärsmajonnäs

    1. 1,5 dl Hellmann´s majjo
    2. 2 tsk riven ingefära

Gör så här

    1. 1.

      Avokadosalsa: finhacka avokadon. Tärna tomaten. hacka salladslöken. Finhacka vitlöken. Blanda med lime och olivolja och krydda med salt och chiliflakes.

    2. 2.

      Rödkålssallad: strimla rödkålen så fint som möjligt. Krama den mjuk med olja, citron-eller limesaft och salt.

    3. 3.

      majonnäs: rör ihop majonnäs och riven ingefära.

    4. 4.

      skär pilgrimsmusslorna i tunna skidor, stek dem hastigt i olja på båda sidor, ca 30 sek. krydda med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?