Tacos md sesamstekt tonfisk och mangosalsa

Tacos md sesamstekt tonfisk och mangosalsa

Av:
60 min
4 pers
Annons

Ingredienser

  1. tonfisk

    1. 8 st små mjuka tortillabröd
    2. 300 gr färsk tonfisk
    3. 2 tsk sesamfrö
    4. 2 tsk rosepeppar
    5. 1 tsk flingsalt
    6. 0,5 tsk svartpeppar
    7. 1 msk sesamolja
  2. picklade rödlök

    1. 2 st rödlökar
    2. 0,5 dl vitvinsvinäger
    3. 1 dl råsocker
    4. 2 dl vatten
    5. 1 st lagerblad
    6. 10 st svartpepparkorn
  3. Mangosalsa

    1. 1 paket fryst mango
    2. 1 liten rödlök
    3. 1 st röd chilli, tex spansk peppar
    4. 1 kruka koriander
    5. 0,5 tsk salt
    6. 0,5 tsk svartpeppar
  4. srirachamajonnäs

    1. 1 dl hellmann´s majonnäs
    2. 1 skvätt srirachasås

Gör så här

    1. 1.

      Picklad rödlök: Skala o skiva löken. Koka upp vinäger, socker och vatten med lagerblad och pepparkorn tills sockret lösts upp. Lägg i löken och dra kastrullen från värmen. Låt löken kallna i lagen.

    2. 2.

      Mangosalsa: Finhacka löken, kärna ur och finhacka chilin, hacka koriandern, blanda allt och krydda.

    3. 3.

      Mortla kryddorna till tonfisken. Vänd tonfisken i kryddorna. Stek fisken hastigt på båda sidor i sesamolja, ca 2 min på varje sida, ta upp och låt fisken vila ca tio minuter, skär sedan i tunna skivor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?