Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

Av: / Foto: Julia Tuvesson
40 min
4
Ingredienser 16 st 800 g sötpotatis 400 g kokta svarta bönor, sköljda 70 g naturella cashewnötter Kryddmarinad 1 msk sambal oelek 3 msk neutral olja 1 lime, pressad saft 1 msk mald spiskummin 2 tsk vitlökspulver 2 tsk paprikapulver Till servering 2 sallad
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i ca 1 cm stora tärningar. Lägg potatis, bönor och grovhackade nötter på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med allt på plåten. Bred ut ordentligt över hela plåten och salta. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 20–30 min. Rör gärna om på plåten efter halva tiden.

    3. 3.

      Strö salladslök, koriander och sesamfrön rätt på plåten över potatisen. Klicka på guacamole och gräddfil. Servera med varma tortillabröd och limeklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?