Tacopizza

Tacopizza

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Fredagsmys deluxe!
Fler recept på:
Sallad, Budgetmat, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st färdig pizzabotten
  1. Fyllning

    1. 400 g köttfärs
    2. 1 st hackad gul lök
    3. 2 msk olja
    4. 200 g passerade tomater, tacosås eller pizzasås
    5. 1 st vitlöksklyfta
    6. 1 påse tacokrydda
    7. 200 g majskorn
    8. 1 st tärnad röd paprika
    9. 4 dl riven ost
  2. Vitlökssås

    1. 2 dl gräddfil
    2. 2 st pressade vitlöksklyftor
    3. 1 krm salt
  3. Topping

    1. jalapeños
    2. nachos

Gör så här

    1. 1.

      Stek färs och gul lök i olja. Tillsätt passerade tomater, pressad vitlök och kryddor. Sjud såsen några min.

    2. 2.

      Rulla ut pizzadegen på en plåt. Bred på färssåsen. Strö ut majskorn, paprika och ost.

    3. 3.

      Grädda pizzan i övre delen av ugnen i 225°, ca 10 min till fin färg.

    4. 4.

      Blanda vitlökssåsen.

    5. 5.

      Vid serveringen strö ut jalapeños och nachos. Ringla över vitlökssåsen. Servera med vitkålssallad.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Välj glutenfri pizzabotten. Läs nachosens ingredienslista. Laktosintolerans: Välj laktosfri gräddfil. Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Sallad, Budgetmat, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?