Tacopanerad lax med marinerade grönsaker

Tacopanerad lax med marinerade grönsaker

Av: / Foto: Ralph Månsson
25 min
4 personer
Recept på tacopanerad lax med marinerade grönsaker.
Fler recept på:
Sallad, Fisk, Fetaost, Avokado, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 600 g lax (fryst tinad eller färsk)
    2. 1 påse torra tacokryddor, 40 g
    3. 3/4 dl ströbröd
    4. rapsolja till stekning
    1. 4 st salladslökar
    2. 1 st gul paprika
    3. 1 st röd paprika
    4. ca 12 st minitomater
    5. 1 st liten burk majs
    6. 1/2 dl oliv- eller rapsolja
    7. rivet skal av 1/2 lime
    8. salt och peppar
    9. 2 st mogna avokador
    10. 2 st limer
  1. Dressing

    1. 1 dl grekisk yoghurt
    2. 1 st liten vitlöksklyfta
    3. 1 msk flytande honung
  2. Servering

    1. 4 st mjuka tortillabröd
    2. 150 g tacosås
    3. 100 g fetaost
    4. 1 st ask krasse
    5. ev groddar

Gör så här

    1. 1.

      Skär laxen i bitar, ca 4x4x4 cm. Blanda tacokryddorna med ströbrödet.

    2. 2.

      Skär alla grönsaker tunt och lägg i en bunke tillsammans med majsen och oljan. Blanda försiktigt. Krydda med limeskal, salt och peppar.

    3. 3.

      Dela och kärna ur avokadon och skär i klyftor. Ta bort skalet och pressa lite limesaft över.

    4. 4.

      Dressing: Blanda yoghurt med pressad vitlök och honung.

    5. 5.

      Värm tortillabröden i en torr stekpanna så att de får lite färg.

    6. 6.

      Panera laxen i ströbrödsblandningen och stek sedan i lite olja i stekpannan direkt efter tortillabröden. Stek på medelvärme i 1–2 minuter på var sida.

    7. 7.

      Fördela grönsakerna på tortillabröden. Klicka tacosåsen över och smula fetaosten ovanpå. Klipp krassen över och lägg fisken på toppen. Servera med dressingen och garnera eventuellt med groddar. Lite limesaft är gott att pressa över.

Fler recept på:
Sallad, Fisk, Fetaost, Avokado, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?