Tacopaj - Viktväktarna

Tacopaj - Viktväktarna

Av:
60 min
1 styck
Nyttig tacopaj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 4 dl mjöl
    2. 2 tsk bakpulver
    3. 0,5 tsk salt
    4. 0,5 dl 80% flytande margarin
    5. 1,5 dl lättmjölk
  2. Pajfyllning

    1. 1 st gul lök
    2. 400 gr köttfärs
    3. 1 tsk salt
    4. 1 tsk chilipulver
    5. 1 tsk spiskummin
    6. 1 tsk paprikapulver
    7. 1 tsk oregano
    8. 1 dl vatten
    9. 2 st röda paprikor
  3. Vit tacosås

    1. 2 dl 5%-ig creme fraîche
    2. 2 msk lättmajonnäs
    3. lite svartpeppar
  4. Topping

    1. 1 st tomat
    2. 8 st feferonis/jalapeños
    3. 1 dl riven 17%-ig ost

Gör så här

    1. 1.

      Kör pajskalsingredienserna i en matberedare.

    2. 2.

      Platta ut degen i en pajform med löstagbar kant. Förgrädda i 10 minuter i 200°.

    3. 3.

      Finfördela löken och stek i panna. Tillsätt köttfärsen och bryn den.

    4. 4.

      Krydda försen och häll på vatten. Låt puttra ihop.

    5. 5.

      Hacka paprikorna i småbitar och häll i köttfärsen.

    6. 6.

      Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.

    7. 7.

      Blanda ihop såsingredienserna och klutta ut den ovanpå pajen.

    8. 8.

      Skiva tomaten tunt och lägg ut på pajen. Häll på den rivna osten.

    9. 9.

      Grädda i ugnen 20 minuter i 200°.

Är innehållet i detta recept olämpligt?