Tacopaj

Tacopaj

Av: / Foto: Malte Danielsson
40 min
4 personer
En riktigt fredagsklassiker som här också är glutenfri!
Fler recept på:
Sallad, Paj, Tomater, Vitlök, Avokado, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 2 dl bovetemjöl
    3. en nypa salt
  1. Fyllning

    1. 600 g nötfärs
    2. 1/2 msk olivolja
    3. 1 påse tacokrydda á 40 g (glutenfri)
    4. 3 st ägg
    5. 2 dl grädde
    6. salt, svartpeppar
    7. 1 st vitlöksklyfta
    8. 1/2 dl majonnäs
    9. 1 dl crème fraiche
    10. 2 dl riven ost
    11. 1/2 st rödlök
    12. salladskrydda
  2. Topping

    1. 100 g körsbärstomater
    2. 1 st avokado
    3. 1/2 st rödlök
    4. färsk persilja
    5. gräddfil

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, bovetemjöl och salt till en deg och låt vila i kylen ca 15 minuter.

    2. 2.

      Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i cirka 10 minuter mitt i ugnen.

    3. 3.

      Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs färsen med tacokrydda i några minuter. Fördela färsen jämnt i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll äggstanningen över köttfärsen.

    4. 4.

      Finhacka vitlök och blanda med majonnäs och crème fraiche och häll på pajen. Fördela ost ovanpå. Hacka rödlök och toppa pajen med lök och salladskrydda och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna.

    5. 5.

      Halvera tomater och skiva avokado. Hacka rödlök och persilja och toppa pajen med tomater, avokado, lök och persilja. Dekorera med gräddfil och färsk persilja.

Fler recept på:
Sallad, Paj, Tomater, Vitlök, Avokado, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?