Tacopaj

Tacopaj

Av:
75 min
Annons

Ingredienser

  1. Kött

    1. 500 G Blandfärs
  2. Grönsaker

    1. 0,5 St Gul lök
    2. Sallad
  3. Skafferi

    1. Salt
    2. Peppar
    3. 2 Msk Matolja
    4. 1 Förp Taco spicemix
  4. Konserv

    1. 400 G Krossade tomater
    2. Tacosås
  5. Mejeri

    1. 1 Dl Crème fraiche
    2. 1,5 Dl Riven ost
  6. Frysvaror

    1. 4 St Smördegsplattor

Gör så här

    1. 1.

      Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med tinad smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    3. 3.

      Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, ca 3 minuter.

    4. 4.

      Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en gaffel. Lägg över i kastrullen.

    5. 5.

      Tillsätt tomater, tacokryddor och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i ca 15 minuter, tills nästan all vätska fösvunnit. Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då.

    6. 6.

      Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfäsröran i formen. Ringla över tacosås. Strö över ost.

    7. 7.

      Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter tills den fått fin färg. Servera med grönsallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?