Tacopaj

Tacopaj

Av:
60 min
6 port
En het och god tacopaj med köttfärs och ost. Servera med svalkande gräddfil, krispiga tacochips och grönsallad.
Annons

Ingredienser

  1. Pajdegen

    1. 150 gram smör
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 2 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 500 gram nötfärs
    2. 1 msk smör
    3. 1 påse taco kryddmix
    4. 1 dl vatten
    5. 2 dl creame fraich paprika&chili
    6. 2 dl creame fraiche
    7. 150 gram körsbärstomater
    8. 1 dl gree jalapeno
    9. 1,5 dl riven ost
    10. 1 tsk paprikapulver

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

    3. 3.

      Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min.

    4. 4.

      Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.

    5. 5.

      Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.

    6. 6.

      Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.

    7. 7.

      Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.

    8. 8.

      Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.

Är innehållet i detta recept olämpligt?