Tacopaj

Tacopaj

Av:
2 formar
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg:

    1. 6 dl Vetemjöl
    2. 250 gram Smör/margarin
    3. 1 dl Vatten
  2. Pajfyllning:

    1. 500 gram Nötfärs
    2. 2 st Gula lökar (stora)
    3. 400 gram Svamp
    4. 2 tsk Salt
    5. 0.5 tsk Svartpeppar
    6. 2 st Vitlöksklyftor (stora)
    7. 0.5 tsk Timjan
    8. 0.5 krm Cayennepeppar
    9. 1 dl Chilisås
    10. 2 msk Soja
  3. Äggstanning:

    1. 200 gram Riven lagrad ost
    2. 5 st Ägg
    3. 4 dl Mjölk
    4. 1 dl Vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Deg: Blanda ihop ingredienserna till en deg. Låt vila i kylskåp ca 1h. Förgräddas naggad 10-15 min 200 grader.

    2. 2.

      Fräs färsen och lägg över i separat gryta.

    3. 3.

      Fräs lök och lägg över till färsen.

    4. 4.

      Fräs svamp och kryddor och för över till färs och lök. Koka på svag värme i 10 min.

    5. 5.

      Fördela fyllningen i pajskalen och häll på äggstanning.

    6. 6.

      Gräddas ca 30 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?