Tacopaj

Tacopaj

Av: / Foto: Bla
50 min
4 portioner
God tacopaj som ger bra med rester.
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 2 dl Vetemjöl
    2. 2 dl Grahamsmjöl
    3. 1,5 tsk Bakpulver
    4. 50 g Margarin/smör
    5. 1,5 dl Mjölk
  2. Fyllning

    1. 400 g Köttfärs
    2. Margarin till stekning
    3. 1 st Finhackad rödlök
    4. 1 påse Taco kryddmix
    5. 2 dl Crème Fraiche
    6. 2 st Hackade/pressade vitlökar
    7. 4-5 msk Tacosås
    8. 2 dl Riven ost
    9. Salt & Peppar
    10. 2 st Hackade tomater
    11. 1 st Hackad röd paprika

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop mjölsorterna med bakpulvret, margarinet/smöret och mjölken till en smidig deg. Tryck ut den i en form och ställ kallt en stund. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.

    2. 2.

      Fräs färsen i margarin/smör och blanda ner löken. Rör ner kryddmixen och låt allt steka några minuter.

    3. 3.

      Höj värmen i ugnen till 225°. Blanda créme fraichen, vitlöken, salsan och det mesta av osten. Salta och peppra.

    4. 4.

      Lägg köttfärsen i pajskalet och fyll på med hackade tomater, paprika och några lökringar. Klicka ut såsen över allt och toppa med resten av osten.

    5. 5.

      Grädda tills ytan får fin färg, ca 25 minuter. Servera med grönsaker och en grönsallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?