Skala och finhacka vitlök och gul lök. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Finhacka den. Stek lök, chili och färs i olja i en stekpanna tills färsen är genomstekt. Tillsätt tacokrydda och tacosås.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och olivolja, arbeta ihop till en smidig deg. Överarbeta den inte, då blir degen seg.
Kavla ut degen tunt och tryck ut rundlar ca 15 cm stora med en utstickare eller skål. Sätt ugnen på 200°.
Fyll degrundlarna med fyllningen och riven ost, pensla kanten med uppvispat ägg. Vik över kanten och nyp ihop dem till en pirog, använd ev en gaffel och tryck till kanten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 200° ca 20 min till fin färg.
“Servera dem gärna med extra tacosås, råa morötter och små tomater.”