Taco-empanadas

Taco-empanadas

Av: / Foto: Kent Jardhammar
60 min
6 stycken
Gott i nypan! Köttfärsfyllda empanadas med tacosås.
Fler recept på:
Picknickmat, Budgetmat, Chili, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 1 liter vetemjöl
    2. 1 tsk bakpulver
    3. 1 tsk salt
    4. 3 dl mjölk
    5. 3 st ägg
    6. 1 1/2 msk olivolja
  2. Fyllning

    1. 2 st vitlöksklyftor
    2. 1 st gul lök
    3. 1 st hackad chili
    4. 500 gram köttfärs
    5. 1 msk olja
    6. 1 påse tacokryddor
    7. 1/2 burk tacosås
    8. 2 dl riven ost
  3. Övrigt

    1. 1 st ägg till pensling
    2. Servera med: tacosås

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka vitlök och gul lök. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Finhacka den. Stek lök, chili och färs i olja i en stekpanna tills färsen är genomstekt. Tillsätt tacokrydda och tacosås.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och olivolja, arbeta ihop till en smidig deg. Överarbeta den inte, då blir degen seg.

    3. 3.

      Kavla ut degen tunt och tryck ut rundlar ca 15 cm stora med en utstickare eller skål. Sätt ugnen på 200°.

    4. 4.

      Fyll degrundlarna med fyllningen och riven ost, pensla kanten med uppvispat ägg. Vik över kanten och nyp ihop dem till en pirog, använd ev en gaffel och tryck till kanten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 200° ca 20 min till fin färg.

Tips från kocken

Servera dem gärna med extra tacosås, råa morötter och små tomater.
Fler recept på:
Picknickmat, Budgetmat, Chili, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?