Syrenkaka

Syrenkaka

1 Stycken
Somrig sockerkaka med syrenglasyr!
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. kakan

    1. 4 st Ägg
    2. 4 dl Socker
    3. 2 dl Vatten
    4. 4 dl Vetemjöl
    5. 4 tsk Bakpulver
  2. syrenavkok

    1. 4 kvistar syrenblommor
    2. 2 dl Vatten
    3. 1 msk citronsaft
    4. 0.5 dl Socker
  3. glasyr

    1. 200 g Smör
    2. 2 st Äggulor
    3. 1.5 dl Socker
    4. 4 tsk vaniljsocker
    5. 1 msk violextrakt
    6. syrenavkoket
  4. dekorering

    1. syrenblommor

Gör så här

    1. 1.

      Kaka: Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 l. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vatten, mjöl och bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.

    2. 2.

      
Syrenavkok: Koka upp vattnet. Lägg i syrenklasarna tillsammans med citronsaft och lite av sockret för att reduceras. Obs! Det är viktigt att avkoket görs i samband med att glasyren ska blandas; annars kan slutresultatet bli brunt.

    3. 3.

      Glasyr: Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Vispa ner äggulor och socker; rör ihop till en smet som får puttra sakta några minuter; rör hela tiden. När blandningen tjocknat är den klar. Tillsätt då vaniljsocker, violextrakt och syrenavkoket.

    4. 4.

      Bred glasyren över den avsvalnade kakan och dekorera med syrenblommor.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?