Sydstatsgryta

Sydstatsgryta

Av:
40 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Kött

    1. 800 g Kycklinglårfilé
  2. Grönsaker

    1. 3 st Gul lök
    2. 3 klyftor Vitlök
    3. 3 st Tomater
    4. Persilja
  3. Konserver

    1. 400 g Krossade tomater
    2. 1 burk Röda bönor (Sköljda)
    3. 2,5 tsk Chipotle paste
  4. Skafferi

    1. 0,5 dl Ketchup
    2. 50 cl Öl (3,5%)
    3. 3 dl Köttbuljong
    4. Salt
    5. Peppar
    6. 1 tsk Spiskummin
    7. 2 krm Kanel
    8. 0,5 msk Oregano
  5. Mejeri

    1. 2 msk Smör
    2. Yoghurt
  6. Bröd

    1. Matbröd

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingköttet i bitar. Bryn i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingbitarna i en gryta.

    2. 2.

      Skiva lök. Finhacka vitlök. Fräs mjuk i smör tillsammans med vitlök. Lägg över i grytan. Häll på krossade tomater, ketchup, öl och buljong tills köttet blir täckt.

    3. 3.

      Tillsätt kryddor i grytan. Låt puttra samman i ca 25 minuter. Späd med mer buljong om det behövs.

    4. 4.

      Tillsätt väl avrunna bönor och hackade tomater. Koka upp. Strö över hackad persilja. Servera som ensamrätt med bröd och en klick yoghurt till. Smakligt måltid!

Är innehållet i detta recept olämpligt?