Sydamerikansk biffgryta med rotfrukter

Sydamerikansk biffgryta med rotfrukter

Av:
255 min
4 port
Variera gärna grytan genom att blanda i de grönsaker eller rotfrukter som du gillar bäst. Paprika, selleri eller kanske rädisor.
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 liten rödlök, hackad
    3. 100 g majrova, tärnad
    4. 100 g kålrot, skivad
    5. 1 liten morot, skivad
    6. 4 klyftor vitlök
    7. 2 lagerblad
    8. 1 ½ tsk salt
    9. 1 tsk peppar
    10. 1 tsk spiskummin
    11. 1 tsk lökpulver
    12. ½ msk salvia eller oregano, färsk
    13. 450 g högrev
    14. 1 msk glutenfri soja
    15. 1 msk rödvinsvinäger
    16. 1 liter kycklingbuljong eller biffbuljong
    17. 2 msk persilja, färsk
    18. 1 lime

Gör så här

    1. 1.

      Värm upp oljan i en stor kastrull. Stek rotfrukterna, vitlöken och lagerbladen i 5 minuter.

    2. 2.

      Ha i kryddorna, färska örterna och köttet. Stek i ytterligare 10 minuter.

    3. 3.

      Tillsätt sojan och vinägern och blanda ihop.

    4. 4.

      Häll i buljongen och rör ihop. Sänk värmen, sätt på ett lock och låt det sjuda i 4–6 timmar. Det går även att lägga över allt i en slow cooker och koka på låg värme i 6 timmar.

    5. 5.

      Servera medan det fortfarande är varmt. Garnera gärna med persilja och limeklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?