Sydamerikansk anchochiligryta

Sydamerikansk anchochiligryta

Av: / Foto: Kent Jardhammar
180 min
4 portioner
Anchochili är en mörk, mild chilityp som odlas i USA. Den har söt, fruktig smak med toner av lakrits, kaffe och russin. Passar bra i såser, salsor och köttgrytor.
Fler recept på:
Långkok, Grytor, Tomater, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 500 g högrev
    2. 1 st grovt hackad gul lök
    3. 2 msk smör
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 400 g krossade tomater
    7. 1 tsk anchochili
    8. 2 msk vetemjöl
    9. 3 st strimlade paprikor
    10. 200 g kabanosskorv
  1. Garnering

    1. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i grytbitar. Bryn kött och lök i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg det i en gryta. Skölj ur pannan med 1 dl vatten. Häll det i grytan.

    2. 2.

      Häll över tomatkross och chili. Sjud i 1 timme. Blanda mjölet med lite vatten och blanda ner det i grytan. Sjud i 5 minuter.

    3. 3.

      Bryn paprikor och korv i smör och blanda ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Servera grytan med ris blandat med majskorn. Strö över persilja.

Fler recept på:
Långkok, Grytor, Tomater, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?