Sweet chili-kyckling

Sweet chili-kyckling

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
4 portioner
Sweet chili-kyckling serverad med potatis.
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 påse delikatess- potatis, ca 900 g
    2. 600 g kycklingfilé
    3. 1 st grovt hackad gul lök
    4. 1 st fint riven vitlöksklyfta
    5. 1 dl hackad persilja, spara till garnering
    6. 1 dl sweet chili- sås
  1. Tillbehör

    1. salt, peppar
    2. 50–60 g smör
    3. olja
    4. valfri sallad

Gör så här

    1. 1.

      Skrubba och klyfta potatisen. Ringla över olja och blanda väl. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar.

    2. 2.

      Skär kyckling­ filéerna i skivor och lägg över dem i en mindre bakpappers­klädd långpanna. Salta och peppra.

    3. 3.

      Fräs lök och vitlök mjuka i lite av smöret. Tillsätt resterande smör samt persilja och sweet chili­sås. Häll det över kyckling­skivorna.

    4. 4.

      Stek potatis och kyckling samtidigt i ugnen i ca 225°, 20–25 min.

    5. 5.

      Lägg upp kyckling, klyftpotatis och sallad. Servera skyn från formen till.

Fler recept på:
Sallad, Potatis, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?