"Sveriges godaste fiskpinne"

"Sveriges godaste fiskpinne"

Av:
4 personer
Fiskpinnar panerade med cornflakes och västerbottenost
Annons

Ingredienser

    1. 500 g laxfile, torskrygg
    2. 3 dl cornflakes
    3. 2 dl riven västerboteensost
    4. 2 st ägg
    5. 1 1/2 dl vetemjöl
    6. smör & salt

Gör så här

    1. 1.

      Krossa cornflakesen. Blanda med osten i en skål.

    2. 2.

      Vispa upp äggen. Häll ut på en tallrik. Häll mjölet på en annan tallrik.

    3. 3.

      Skär fisken i pinnar och krydda med 1 tsk salt runt om.

    4. 4.

      Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ost- och cornflakesblandningen. Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.

    5. 5.

      Stek fiskarna i omgångar i smör och olja, ca 2 minuter på varje sida.

    6. 6.

      Servera gärna med en yoghurtsås smaksatt med dill och kryddor, lättkokta grönsaker och klyftpotatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?