Svensk tiramisù

Svensk tiramisù

40 min
12 Stycken
En svensk variant av tiramisù. Smaksatt med apelsin, kaffe och punsch.
Annons

Ingredienser

  1. Sockerkaka

    1. 3 st Ägg
    2. 2 dl strösocker
    3. 2 dl Vetemjöl
    4. 2 tsk Bakpulver
    5. 0.5 dl Grädde
  2. Kesellakräm

    1. 3 dl kesella
    2. 50 g Florsocker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 1 st apelsin - zest
    5. 2 dl vispad grädde
  3. Till montering

    1. 1 dl kaffe
    2. 5 cl punsch
    3. kakao

Gör så här

    1. 1.

      Sockerkaka: Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver, och vispa försiktigt ner det i mjölblandningen tillsammans med grädden. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 8 minuter. Låt svalna.

    2. 2.

      Kesellakräm: Vispa ihop kesella, florsocker, vaniljsocker och apelsinskal. Vänd ner den vispade grädden.

    3. 3.

      Montering: Stansa eller skär ut bitar av sockerkakan som ryms i de portionsformar du har. Fördela kesellakräm i botten på formarna, lägg i sockerkaka och droppa på kaffe och punsch. Fortsätt varva tills formen är full. Pudra kakao över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?