Svensk sashimi på Sandras vis

Svensk sashimi på Sandras vis

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 min
4 personer
Sashimi är från början en Japansk rätt där man serverar rå fisk i mindre bitar. Här med gravad lax, morot och grön papaya.
Fler recept på:
Japansk mat, Morot, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 200 g gravad lax i bit
    2. 1 st grön papaya
    3. 1 st liten morot
    4. 1 st salladslök
    5. 2 msk mirin
    6. 2 msk sesamolja
    7. 1/2 msk vita sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Skala papayan och skär i mindre bitar. Skala moroten. Fortsätt skala så du får tunna morotsremsor. Ansa, skiva tunt och skölj salladslöken, låt torka. Lägg allt i en skål.

    2. 2.

      Rör ihop mirin, sesamolja och sesamfrön. Häll över salladen och blanda väl.

    3. 3.

      Skiva laxen tunt och fördela på fyra tallrikar. Lägg upp salladen bredvid

Fler recept på:
Japansk mat, Morot, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?