Svensk fransk Fisksoppa

Svensk fransk Fisksoppa

Av:
4
Annons

Ingredienser

  1. Soppa

    1. 700 gram Torskfilé
    2. 400 gram räkor
    3. 2 hackade gul lök
    4. 3 hackade vitlök
    5. 1 strimlad fänkål
    6. strimlad morot
    7. 5 st potatisar i små kubo
    8. 1,5 liter vatten
    9. 3 st fiskbuljongtärningar
    10. 1 tsk timjan
    11. 1 burk hela tomater
    12. 1 kuvert saffran
    13. 2 dl vitt vin
    14. 1 st saft av apelsin

Gör så här

    1. 1.

      Skär upp alla grönsaker, fräs lök och vitlök i olivoljan i några minuter, tillsätt sedan fänkål, morot och potatis. Låt allt fräsa ännu någon minut, och tillsätt sedan vattnet och fiskbuljongtärningarna och timjan. Klipp tomaterna i bitar med en sax direkt ner i burken (hela tomater på burk är av mycket bättre kvalitet än krossade – därav denna omväg), och häll i dem. Salta o peppra försiktigt, låt koka i 15 minuter. Häll sedan i saffran och vin och låt koka i 15 minuter till.

    2. 2.

      Steg två: (Om soppan gjorts färdig i förväg värm den och) lägg i fisk i bitar och sjud den i den kokheta soppan i 5-6 minuter. Lägg sedan i räkorna, smaka av med pressad apelsin (jag tar vanlig saften av två apelsiner (i orginalreceptet ska det vara saft av en halv) och ev mer salt, peppar och/eller timjan… Pynta med färsk timjan (eller basilika) om man så vill, servera med gott bröd och aioli.

Är innehållet i detta recept olämpligt?