Svart vinbärsglögg med rosévin och lime

Svart vinbärsglögg med rosévin och lime

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
6 portioner
En värmande svartvinbärsglögg.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 1 st vaniljstång
    2. 1 st lime
    3. 2 dl svartvinbärssaft
    4. 2 st kardemummakapslar
    5. 1 st flaska rosévin (75 cl)
    6. 1/2 dl honung
    7. 2-3 msk konjak (valfritt)

Gör så här

    1. 1.

      Dela 1 vaniljstång och skrapa ur fröna.

    2. 2.

      Skiva 1 väl tvättad lime.

    3. 3.

      Häll 2 dl koncentrerad svartvinbärssaft i en gryta tillsammans med vaniljfrön och -stång. Tillsätt 2 lätt krossade kardemummakapslar och lime och låt det puttra på svag värme under lock i 10 min. Tillsätt 1 flaska rosévin (75 cl) och 1/2 dl honung och värm upp glöggen till strax under kokpunkten.

    4. 4.

      Ta grytan från värmen och blanda ev. i 2–3 msk konjak.

    5. 5.

      Servera skållade, delade mandlar och russin.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?