Svart ris med räkor och avokado

Svart ris med räkor och avokado

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
40 min
4 personer
Svart råris ska inte förväxlas med vildris. Svart ris har en god söt smak och är krämigt när det är kokt. I Thailand används det som dessertris.
Fler recept på:
Sallad, Skaldjur, Avokado, Bönor
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl svart råris
    2. 1 liter vatten
    3. 400 g gula vaxbönor (eller sockerärter)
    4. 1 kg oskalade räkor
    5. 2 st avokado
    6. 50 g babyspenat
  1. Ingefärssås:

    1. 2 dl matlagningsyoghurt
    2. 1 dl majonnäs
    3. 1 tsk fint riven färsk ingefära
    4. 1 msk hackad färsk koriander
    5. salt

Gör så här

    1. 1.

      Häll riset i en kastrull tillsammans med 1 liter vatten. Sjud under lock i 35 minuter tills riset mjuknat och sila bort överflödig vätska.

    2. 2.

      Snoppa vaxbönorna och lägg dem i kokande lättsaltat vatten. Sjud dem i 3 minuter tills de är knappt mjuka. Låt dem rinna av. Skala räkorna. Kärna ur och skär avokado i klyftor.

    3. 3.

      Rör samman yoghurt, majonnäs, ingefära och koriander. Lägg upp ris, avokado, och spenat på en tallrik. Toppa med räkorna. Servera med såsen.

Fler recept på:
Sallad, Skaldjur, Avokado, Bönor
Är innehållet i detta recept olämpligt?