Svart råris med lax, rödkål och edamamebönor

Svart råris med lax, rödkål och edamamebönor

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
40 min
4 personer
En både vacker och välgörande rätt!
Fler recept på:
Sallad, Bönor, Rödkål
Annons

Ingredienser

    1. 600 g laxflé
    2. salt
    3. 2 msk sesamfrön
    4. 2 dl svart råris 2 dl djupfrysta edamamebönor (gröna sojabönor)
    5. 200 g rödkål
  1. Dressing:

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 msk sesamolja 1 msk risvinäger/vitvinsvinäger
    3. 1 tsk japansk soja
    4. 1 tsk flytande honung
    5. salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Stek laxfilén, gärna i portionsbitar, i ugn i 15–20 minuter. Krydda med salt.

    2. 2.

      Rosta sesamfröna i en het teflonstekpanna, utan fett, en kort stund, strö dem sedan över laxen.

    3. 3.

      Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna. Lägg de djupfrysta edamamebönorna i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Häll av vattnet.

    4. 4.

      Skiva rödkålen tunt. Blanda ris, bönor och rödkål. Rör ihop dressingen och häll över. Smaka av med salt.

Fler recept på:
Sallad, Bönor, Rödkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?