Svamptoast med rostbiff

Svamptoast med rostbiff

Av: / Foto: Pontus Ferneman
20 min
4 portioner
Smörstekt svamp och varm rostbiff på läcker förrättstoast.
Fler recept på:
Kantareller, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kantareller, champinjoner eller annan valfri svamp
    2. 1/2 st hackad gul lök
    3. 4 skivor bröd
    4. 1 knippe persilja
    5. 4–8 skivor rostbiff
  1. Tillbehör

    1. smör till stekning
    2. salt, vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Ansa svampen och skär i mindre bitar. Lägg alltsammans i en torr stekpanna och hetta upp tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och lök, stek tills löken mjuknat och allt fått fin färg. Salta och peppra.

    2. 2.

      Rosta brödet och smöra. Lägg upp på tallrikar. Så här långt kan du förbereda.

    3. 3.

      Innan servering: Hetta upp svampen, blanda ner hackad persilja. Stek rostbiffsskivorna någon sekund i het smörad panna. Bottna med rostbiff på bröden och toppa med svampröran. Garnera med persilja.

Fler recept på:
Kantareller, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?