Svamprisotto

Svamprisotto

Av: / Foto: https://c2.staticflickr.com/4/3405/36123
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g Ris
    2. 75 g Smör
    3. 0,5 dl Olivolja
    4. 2 Gula lökar
    5. 3 Vitlöksklyftor
    6. 1,5 l Hönsbuljong
    7. 2 dl Vitt vin
    8. 400 g Svamp
    9. 3 msk Hackad persilja
    10. 6 st Marinerade soltorkade tomater (Hackade)
    11. 2 dl Riven parmesanost
    12. Sallad

Gör så här

    1. 1.

      Skölj riset under rinnande vatten i ett durkslag och koka upp. (Alt. koka riset i stekpannan/kastrullen)

    2. 2.

      Koka upp hönsbuljongen.

    3. 3.

      Smält under tiden hälften av smöret och all olivolja i en stor kastrull.

    4. 4.

      Finhacka löken och fräs den tillsammans med den pressade vitlöken tills den är mjuk och fått fin färg.

    5. 5.

      Tillsätt resten av smöret och svampen i bitar.

    6. 6.

      Låt puttra ihop i några minuter.

    7. 7.

      Rör ner riset och tillsätt 4 deciliter av den kokheta buljongen.

    8. 8.

      Ge det hela ett uppkok och låt sedan alltsammans koka under omrörning tills all vätska kokat bort.

    9. 9.

      Tillsätt ytterligare 4 deciliter kokhet buljong och koka tills vätskan återigen kokat bort.

    10. 10.

      Fortsätt på detta vis tills ingenting av buljongen återstår.

    11. 11.

      Häll då till sist ner vinet och låt det koka in.

    12. 12.

      Tag grytan från värmen och rör ned persilja, tomater och parmesanosten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?