Svamprisotto

Svamprisotto

Av: / Foto: Anders Schönnemann
30 min
2 personer
Risotto - en av Italiens många älskade matinnovationer. Lika gott som förrätt som varmrätt
Fler recept på:
Italiensk Mat, Svamp, Vitlök, Citron, Risotto
Annons

Ingredienser

    1. 400 g champinjoner eller annan svamp
    2. olivolja
    3. salt
    4. 2 msk färsk plockad timjan
    5. 2 msk finhackad lök, gärna schalottenlök
    6. 2 st vitlöksklyftor, i tunna skivor
    7. 2 dl risottoris
    8. 1 tsk smör
    9. 2 dl vitt vin
    10. 8–10 dl kokande vatten
    11. 75 g färskriven parmesan
  1. Servering

    1. 100 g rucola
    2. lite färskpressad citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Ansa och grovhacka svampen. Fräs den gyllene i lite olivolja i en stor panna. Krydda med salt och timjan, ställ åt sidan.

    2. 2.

      Fräs lök, vitlök och ris glansigt i olja och smör i en kastrull utan att bryna. Tillsätt hälften av vinet och låt det koka in under omrörning. Upprepa med resten av vinet. Tillsätt sedan lite av vattnet och låt det koka in under omrörning. Upprepa i omgångar tills vattnet är slut och riset är nästan mjukt.

    3. 3.

      Vänd ner svamp och parmesan. Servera genast tillsammans med rucola dressad med lite färskpressad citronsaft.

Fler recept på:
Italiensk Mat, Svamp, Vitlök, Citron, Risotto
Är innehållet i detta recept olämpligt?