Svamplasagne med tomat och mozzarella

Svamplasagne med tomat och mozzarella

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 450 G Champinjoner
    2. 1 St Gul lök
    3. 2 St Vitlöksklyftor
    4. 1/2 St Zucchini
    5. 400 G Krossad tomat
    6. 4 Dl Creme fraiche
    7. 2 St Mozzarellabitar
    8. Salt och peppar
    9. 10 St Lasagneplattor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Koka svampen så att vattnet försvinner.

    2. 2.

      Fräs lök och vitlök. Skiva zucchinin tunnt. Tillsätt zucchini, svamp med löken. Fräs någon minut.

    3. 3.

      Rör ned krossad tomat och låt koka 10 min.

    4. 4.

      Koka upp creme fraiche. Skiva mozzarellan och rör ned hälften i creme fraichen. Låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor och tomat- samt creme fraichesåsen. Spara lite vit sås överst. Lägg resten av mozzarellan överst.

    6. 6.

      Grädda i 30 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?