Svampkräm på krispiga crostini

Svampkräm på krispiga crostini

Av: / Foto: Christina Uhlin
30 min
16 st
De här krispiga munsbitarna är perfekta med en krämig svampröra.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g champinjoner
    2. 2 msk smör
    3. 1 vitlöksklyfta
    4. ½–1 tsk torkad timjan
    5. 200 g naturell färskost
    6. salt
    7. peppar
    8. ½ baguette
    9. 2 msk olja
  1. Servering

    1. stekt svamp
    2. örter
    3. rostade pumpafrön

Gör så här

    1. 1.

      Ansa svampen och dela i mindre bitar.

    2. 2.

      Stek svampen utan smör på medelvärme. När vätskan från svampen börjat avdunsta, tillsätt då smöret och låt svampen bli fint stekt.

    3. 3.

      Skala och riv vitlöken. Tillsätt timjan och vitlök i pannan och fortsätt fräsa svampen under omrörning ca 5 minuter. Låt svalna.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 225°. Tillsätt färskosten i svampen och mixa ihop med en stavmixer. Krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Skär baguetten i ½ cm tjocka skivor. Ringla över oljan och rosta i mitten av ugnen tills de får fin färg och blir krispiga. Ca 8 minuter.

    6. 6.

      Strö gärna över färska örter och rostade pumpa- frön vid servering. Även lite stekt svamp är gott att servera till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?