Svampburgare med blue cheese, rödlök o majonnäs

Svampburgare med blue cheese, rödlök o majonnäs

Av:
25 min
4 pers
Gör gärna dubbel sats av burgarna o frys in.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 400 g nötfärs
    2. 100 g blandsvamp eller skogschampinjoner
    3. 1 st gul lök
    4. 1 msk smör
    5. 1 st ägg
    6. 1/2 tsk salt
    7. 2 krm nymald svartpeppar
    8. 1 msk timjan
    9. 1 st rödlök
    10. 4 st hamburgerbröd
    11. 4 st salladsblad
    12. 4 st tomatskivor
    13. 4 skivor hamburgerost med blue cheese-smak
    14. 4 msk majonnäs

Gör så här

    1. 1.

      Lägg färsen i en skål. Grovhacka svampen. Skala o finhacka löken. Fräs svamp o lök i smör o låt svalna.

    2. 2.

      Blanda ner fräset i färsen o tillsätt ägget. Krydda med salt o peppar. Blanda i timjanen. Forma till fyra biffar o stek dem i smör ca 3 min.

    3. 3.

      Skala o skiva rödlöken tunt. Värm bröden i stekpannan. Lägg sallad, tomat o burgare på brödens underdelar. Lägg på ost, rödlök o majonnäs. Sätt på brödlocken och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?