Svamp och spenatpaj med bönskal

Svamp och spenatpaj med bönskal

Av: / Foto: Micka
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 1.5 dl vetemjöl
    2. 1.5 dl sojamjöl
    3. 0.5 tsk salt
    4. 2 msk linfrön
    5. 3 dl kikärter eller vita bönor
    6. 0.5 dl oliv- eller rapsolja
    7. 2 msk mjölk
  2. Fyllning

    1. 1 st gul lök
    2. 150 g champinjoner
    3. 200 g spenat (hackad fryst)
    4. 0.5-1 dl hackade soltorkade tomater
    5. 1 dl oliver
    6. 1 tsk sambal oelek
    7. 1 st grönsaksbuljong
  3. Äggstanning

    1. 2 st ägg
    2. 2 dl mjölk (alternativt hälften matlagningsgrädde)
  4. Toppning

    1. 1 dl riven ost
    2. feta ost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Blanda vetemjöl, sojamjöl, linfrön och salt i en bunke. Mixa kikärtor/vita bönor i en separat bunke och blanda sedan med mjölblandningen. Tillsätt olja och mjölk. Tillsätt lite vatten vid behov. Tryck ut degen i en ugnsfast form. Förgrädda i ugnen ca 5 min.

    3. 3.

      Stek hackad lök, skivade champinjoner och spenat tills de mjuknar. Ha i grönsaksbuljong, soltorkade tomater, oliver och sambal. Lägg i pajskalet.

    4. 4.

      Vispa ihop äggstanningen. Häll över fyllningen.

    5. 5.

      Ha på ost.

    6. 6.

      In i ugnen i 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?