Svamp- och broccolisoppa

Svamp- och broccolisoppa

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
En vegetarisk, lättlagad och höstig svamp och broccolisoppa.
Fler recept på:
Soppa, Budgetmat, Svamp, Vitlök, Broccoli
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hackad gul lök
    2. 200 g skivade champinjoner
    3. 1 msk rapsolja
    4. 8 dl vatten
    5. 2 st grönsaksbuljongtärningar
    6. 250 g broccoli
    7. 2 dl grädde
    8. 1 st vitlöksklyfta
    9. salt, peppar
  1. Till servering

    1. 125 g chèvre (getost) eller fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Fräs lök och svamp i olja i en stor kastrull.

    2. 2.

      Häll i vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp.

    3. 3.

      Skär broccolin i små buketter och låt dem koka mjuka i soppan, ca 5 min.

    4. 4.

      Häll i grädden. Pressa i vitlöken, salta och peppra. Mixa soppan och koka upp den.

    5. 5.

      Strö över smulad chèvre.

Tips från kocken

Spara lite hel svamp och broccoli till garnering. Glutenintolerans: Inga problem. Laktosintolerans: Välj laktosfri matgrädde och fetaost. Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Soppa, Budgetmat, Svamp, Vitlök, Broccoli
Är innehållet i detta recept olämpligt?