Svamp- och briefyllda portionspajer

Svamp- och briefyllda portionspajer

Av: / Foto: Ralph Månsson
50 min
7 personer
En vegetarisk smarrig paj med svamp och brieost.
Fler recept på:
Kantareller, Svamp, Vitlök, Gratäng, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 4 st ark filodeg, ca 30x40 cm
    2. 1 dl torkade trattkantareller, ca 8 g
    3. 3 msk olivolja
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. smör till stekning
    6. 1 dl hackad persilja
    7. 1 dl riven gratängost
    8. 3 st ägg
    9. 3 dl grädde
    10. 100 g brieost
    11. salt och peppar
    1. muffinsformar

Gör så här

    1. 1.

      Låt svampen ligga i vatten ca 15 minuter. Smörj portionsformarna med olivolja och klä varje form med fyra lager filodeg. Tips! Använd gärna dubbla muffinsformar i aluminium. Sätt ugnen på 175 °C.

    2. 2.

      Skala och finhacka vitlöken. Krama vattnet ur svampen och hacka den grovt. Fräs den i en klick smör några minuter. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med i ca 1/2 minut. Salta och peppra. Fördela svampen i formarna. Strö persilja över.

    3. 3.

      Blanda gratängost med ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen i pajskalen. Dela brien i lika många delar som det finns pajformer och lägg 1 bit överst i varje form.

    4. 4.

      Pensla degkanterna med lite olja. Grädda pajerna i ugnen i ca 30 minuter tills kanterna börjar få lite färg. Servera direkt.

Fler recept på:
Kantareller, Svamp, Vitlök, Gratäng, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?