Sushiris

Sushiris

Av: / Foto: Signe
40 min
4 Portioner
Bästa receptet för sushiris till ca. 48 bitar.
Annons

Ingredienser

  1. Ris

    1. 3,5 Dl Rundkornigt sushiris
    2. 4 Dl Vatten
  2. Vinägerblandning

    1. 2,5 Msk Risvinäger
    2. 2 Msk Strösocker
    3. 1/2 Tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Skölj riset noggrant tills vattnet är helt klart.

    2. 2.

      Koka upp vatten och ris under omrörning.

    3. 3.

      Låt riset koka i 2 minuter på hög värme.

    4. 4.

      Sänk värmen och koka i 15 minuter.

    5. 5.

      Ta av kastrullen från plattan och lägg över en handduk och lock. Låt stå i 5 minuter.

    6. 6.

      Häv ut riset på en plåt för att få det att svalna så snabbt som möjligt.

    7. 7.

      Under tiden riset svalnar kan du börja med vinägerblandningen. Hetta upp samtliga ingridienser så att sockret löses upp. Låt svalna.

    8. 8.

      Fördela vinägerblandningen över riset på plåten. Vänd runt med en sked så blandningen kommer på allt ris.

    9. 9.

      Smaka av. Tillsätt ev. mer vinäger, salt eller socker.

    10. 10.

      När riset svalnat till rumstemperatur är det färdigt och kan användas!

Är innehållet i detta recept olämpligt?