Sushibollar på salladsbädd

Sushibollar på salladsbädd

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
8 portioner
Sesamrullade sushibollar på salladsbädd.
Fler recept på:
Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 150 g sushi- eller jasminris
    2. 1 dl sesamfrön
    3. 1 1/2 msk risvinäger
    4. 1 1/2 msk strösocker
    5. 1 påse rucola, gärna wasabirucola, ca 40 g
    6. 1/2 knippe skivad rädisa
    7. 1 st bit skivad gurka
    8. 1/2 st tärnad mango eller 150 g fryst tärnad
    9. 1 1/2 msk japansk soja

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt beskrivningen på paketet. Rosta sesamfröna i torr stekpanna. Låt kallna.

    2. 2.

      Blanda ner vinäger och socker i riset, rulla små bollar som sedan rullas i sesamfröna.

    3. 3.

      Blanda ruccolan med rädisor, gurka och mango. Lägg upp salladen på ett fat och lägg risbollar ovanpå. Droppa över lite ljus soja.

Fler recept på:
Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?