Sushi med gravlax

Sushi med gravlax

60 min
20 Stycken
Recept på hur du gör egen sushi.
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl sushiris
    2. 2 msk risvinäger
    3. 0.5 msk strösocker
    4. wasabipasta
    5. 5 st tunna skivor gravlax
  1. Sötsyrlig gurka med ingefära

    1. 1 msk ättiksprit - 12 %
    2. 2 msk Vatten
    3. 1 msk strösocker
    4. 0.5 st gurka
    5. 2 cm färsk ingefära

Gör så här

    1. 1.

      Sötsyrlig gurka: Rör samman ättiksprit, vatten och socker i en skål. Hyvla gurkan tunt och skär i mindre bitar. Skala och skär ingefäran i bitar. Lägg ingefära och gurka i ättikslagen och låt dra i minst två timmar.

    2. 2.

      Skölj och koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Blanda risvinäger och socker. Häll upp riset i en bunke och häll över risvinägern, blanda med en vattensköljd träslev och låt riset svalna. Det tar 20–30 minuter.

    3. 3.

      Fukta händerna med vatten och forma riset till avlånga kuddar. Skär laxen i mindre bitar. Ta lite wasabi på varje riskudde. Lägg på lax och toppa med gurka.

Tips från kocken

Sushi med svenska smaker, i stället för rå lax använder vi gravad.
Är innehållet i detta recept olämpligt?