Sushi, enkel hemmagjord

Sushi, enkel hemmagjord

Av:
60 min
Enkel, hemmagjord sushi gjord i iskubslåda.
Annons

Ingredienser

  1. Sushiris

    1. Sushiris
    2. Risvinäger
    3. Svarta sesamfrön
    4. Vita sesamfrön
  2. Sushi med surimi

    1. Avocado
    2. Surimi
  3. Sushi med (kallrökt) lax

    1. (Kallrökt) lax
    2. Philadelphiaost
  4. Sushi med tonfisk

    1. Gräslök
    2. Rå/halstrad tonfisk
  5. Sushi med räka

    1. Räkor
    2. (Chili)majonnäs
  6. Tillbehör

    1. Soja
    2. Wasabi
    3. Sushi-ingefära

Gör så här

    1. 1.

      Sushiris - gör enligt förpackning. Tillsätt en skvätt rosvinäger och svarta och vita sesamfrön. Rör ihop.

    2. 2.

      Sushi m avocado/surimi: Skala en avocado genom att skåra skalet som på en apelsin. Skär sedan breda strimlor m potatisskalare. Tryck ner två strimlor i kors i kuben och stoppa ner en surimibit. Fyll på med ris.

    3. 3.

      Sushi m (kallrökt) lax: Ta två strimlor av kallrökt lax och tryck ner i kors i kuben. Lägg i en klick Philadelphiaost. Fyll på med ris.

    4. 4.

      Sushi m rå/halstrad tonfisk: Klipp ner gräslök i varje fack. Lägg ner en bit tonfisk. Fyll på med ris.

    5. 5.

      Sushi m räka: Stoppa ner en räka i varje fack. Lägg i en klick (chili)majonnäs. Fyll på med ris.

    6. 6.

      Ställ kallt i 30 minuter.

    7. 7.

      Ta fram och vänd iskublådan upp och ner på t ex en skärbräda. Ta bort lådan. Ta försiktigt bort gladpacken.

    8. 8.

      Servera med soja, wasabi och sushi-ingefära.

    9. 9.

      Andra fyllningstips: * Tonfiskröra m majs, paprika, chilimajonnäs. * Avocado, gurka, omelett, surimi. * Yakinikustekt kött, sesamfrön, yakinikusås. * Teriyakistekt kyckling, gurka. * Lax, wasabi- el chilimajonnäs, ingefära. * Lax, chilimajonnäs, röd kaviarrom.

Är innehållet i detta recept olämpligt?