Surpuppsrutor

Surpuppsrutor

120 min
1 Stycken
Barnsligt goda kakor!
Fler recept på:
Halloween - skrämmande goda recept
Annons

Ingredienser

  1. 4 st Äggvitor
  2. 1.5 dl Socker
  3. 1 st ruta blockchoklad
  4. godiskulor
  5. sockerpasta
  6. geléfärg
  7. 1 st långpanna

Gör så här

  1. 1.

   Baka först en sockerkaka i långpanna. Ställ in kakan i frysen när den svalnat, den blir stabilare inför garneringen om den är halvfryst. Medan kakan är i frysen gör du monstermunnarna med vit, röd- och rosafärgad sockerpasta.

  2. 2.

   Kavla ut varje färgdeg för sig mellan plast (jag brukar klippa upp den styvaste fryspåsen jag har och lägga ett ark under och ett över). Klipp den vita sockerpastan i 2 cm breda remsor med en sick-sacksax eller skär monstertänder med en liten kniv. Lägg ut dem på den färgade sockerpastan. Tryck ut munnar med lagom stora kakstansar. Lägg de färdiga munnarna på ett fat och täck dem allteftersom med plastfilm – sockerpasta torkar snabbt. Stoppa in fatet i en plastpåse när alla munnar är gjorda.

  3. 3.

   Marängtoppingsdax! Sätt ugnen på 175°. Blanda äggvitorna och sockret i en stor gryta av rostfritt stål. Vispa äggvitor och socker på hög hastighet. Smeten ska vara styv.

  4. 4.

   Häll 2/3 av smeten mitt på kakan och bred ut den, inte alltför jämnt, över hela ytan. Vispa smeten som är kvar i grytan ännu styvare. Ta en tesked och lägg en klick på kakan. Lägg skedens undersida mot klicken och dra upp en topp. Marängen ska nu följa med av sig själv. Om den inte gör det, eller om toppen inte är styv, får du vispa marängsmeten ännu lite till. När topparna uppför sig som de ska klickar du ut hela smeten på samma sätt och gör toppar över hela kakan.

  5. 5.

   Grädda marängkakan längst ner i ugnen i 7 minuter i 175°, dra sedan ner värmen till 100° och grädda i 7 minuter till. Stäng av ugnen, ta ut kakan och sätt in en muffinsform med den lilla rutan blockchoklad. Den smälter på ett par minuter av värmen som är kvar i ugnen.

  6. 6.

   När marängen svalnat lyfter du ut hela kakan ur formen och skär rutorna så stora som du vill ha dem. Lägg ut ögonen, dutta på smält choklad (med baksidan av en ätpinne exempelvis) och placera monstermunnarna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?