Surkål

Surkål

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg vitkål
    2. 1 msk salt utan jod
    3. äpple

Gör så här

    1. 1.

      Finstrimla vitkål, lägg i en bunke och tillsätt salt. Rör ihop och riv ev ner ett äpple.

    2. 2.

      Låt stå en stund och knåda och banka, när man vrider om den ska det rinna om det.

    3. 3.

      Packa så hårt man kan i en glasburk med bygel så behöver man inte lufta den.

    4. 4.

      Häll på vätskan och se till att all kål är täckt. Kan fylla en påse med vatten, knyt den och stäng locket.

    5. 5.

      Låt stå i 2 veckor, ställ gärna mörkt på en tallrik. Låt gärna stå ytterligare 2 veckor i kylskåp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?