Surf & Turf på fiskskaldjurs.se vis

Surf & Turf på fiskskaldjurs.se vis

Av: / Foto: Jocke och Tim
45 min
4
Härlig grill med kött & fisk. Tonfisk, Entrecote, bakad potatis allt detta med chemichuri, chiliaioli och ramslök smör.
Annons

Ingredienser

  1. Entrecote & tonfisk

    1. 800 g Entrecote
    2. 600 g Tonfisk
  2. Chemichuri

    1. 1 knippe Persilja
    2. 1 st röd chili
    3. 1 st schalottenlök
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 1 krm spiskummin
    6. 1/2 st lime
    7. 1,5 dl lime
  3. ramslöks smör

    1. 150 g smör
    2. 1 knippe ramslök
  4. chiliaioli

    1. 2 dl majonäs
    2. 0,5 dl gräddfil
    3. 2 st vitlöksklyfto
    4. 1 msk ketchup
    5. 1 msk chilisås stark
    6. 2 krm smoked paprika
  5. Bakad potatis

    1. 4 st potatisar

Gör så här

    1. 1.

      Lägg in den bakade potatisen i ugnen så att den är klar i tid( detta tar längst tid ca 40 min) Förbered alla ingredienser genom att hacka upp och placera i små skålar, det blir ett bättre flyt i matlagningen så. förbered din grill salt och peppra ditt kött och tonfisken.

    2. 2.

      Chemichuri, blanda persiljan, chili, schalottenlöken, vitlöken med oljan limen och salta och peppra efter smak.

    3. 3.

      Blanda majonnäs, gräddfil med Chiliaioli, blanda ketchup, chilisås och vitlöken, smaka av med salt, peppar och den rökta paprikan. så att du får rätt hetta för din smak.

    4. 4.

      Blanda det rumstempererade smöret med ramslöken, även här smaka av med sal och peppar efter din smak

Är innehållet i detta recept olämpligt?