Surdegslimpa med havrekross

Surdegslimpa med havrekross

Av:
240 min
1 bröd
Annons

Ingredienser

    1. 500 g Kallt vatten
    2. 15 g Jäst
    3. 50 g Havrekross
    4. 300 g Rågsikt
    5. 500 g Vetemjöl
    6. 20 g Salt
    7. 250 g Surdeg

Gör så här

    1. 1.

      Blanda vatten och jäst i en bunke, rör tills jästen löst upp sig.

    2. 2.

      Tillsätt resten av ingredienserna, rör ihop till en smidig deg. Knåda i maskin i ca 10 minuter.

    3. 3.

      Låt degen jäsa under bakduk eller plastfolie i 3 timmar.

    4. 4.

      Vänd upp degen på bakbord och forma försiktigt till en limpa genom att dra in kanterna mot mitten. Lägg i jäskorg och låt jäsa 35 minuter.

    5. 5.

      Grädda i 225 grader i 30-40 minuter. Släng in 0.5 dl vatten i ugnen precis när du satt in brödet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?