Surdegslimpa med bovete och chiafrön

Surdegslimpa med bovete och chiafrön

Av:
1 Limpa
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl Helt bovete
    2. 1 l Kokande vatten
    3. 2 msk Chiafrön
    4. 1 dl Sesamfrön
    5. 1 tsk Salt
    6. 1 msk Agavesirap
    7. 1/2 tsk Brödkryddor

Gör så här

    1. 1.

      Häll det kokande vattnet över bovetet i ett durkslag. Lägg det avrunna bovetet i en bunke och tillsätt sesamfrön och 6 dl nytt vatten. Låt stå över natten.

    2. 2.

      När bovetet har svällt ska det knappt täckas av vattnet. Häll av överflödigt vatten om det behövs.

    3. 3.

      Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en tjock slät gröt.

    4. 4.

      Olja insidan av en brödform med kokosfett. Helst i fast form eftersom det sitter kvar tills att limpan ska bakas.

    5. 5.

      Häll smeten i formen och täck med en bakduk. Låt jäsa i rumstemperatur i 24 timmar.

    6. 6.

      Sätt ugnen på 120 grader. Baka brödet i några timmar. Använd gärna en termometer och ta ut brödet vid 99 grader.

Är innehållet i detta recept olämpligt?