Surdegsbröd med krabbröra, rädis-slaw och pocherat ägg

Surdegsbröd med krabbröra, rädis-slaw och pocherat ägg

Av: / Foto: Peter Phillips
40 min
4 personer
När du sticker kniven i det krämiga ägget och gulan rinner ut över krabbröran, ja då är du så nära mathimlen man kan komma!
Fler recept på:
Skaldjur, Fisk, Frukost, Rödlök, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 burk krabba, 120 g
    2. 100 g cream cheese
    3. 1/2 rödlök
    4. salt, flingsalt och peppar
    5. 1/4 litet vitkålshuvud
    6. 1 knippe rädisor
    7. 2 dl lätt crème fraiche
    8. 4 msk majonnäs
    9. 1 vitlöksklyfta
    10. 4 ägg
    11. 1 msk vinäger
    12. romansallad
    13. 4 skivor gott surdegsbröd

Gör så här

    1. 1.

      Blanda krabban i en skål med cream cheese och finhackad rödlök, smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Strimla vitkålen fint och riv rädisorna på den grövre delen av ett rivjärn. Lägg allt i en skål och blanda med crème fraiche, majonnäs, finhackad vitlök och smaka av med salt

    3. 3.

      Koka upp vatten med vinäger och kläck försiktigt i äggen, ett i taget. Låt sjuda i 2–3 minuter och fiska upp dem med en hålslev. Låt rinna av på hushållspapper.

    4. 4.

      Lägg några salladsblad på varje brödskiva. Bred på ett generöst lager med krabbröran och varva med rädis-slaw. Toppa med ett varmt, krämigt pocherat ägg. Avsluta eventuellt med att strö över lite flingsalt på äggen

Fler recept på:
Skaldjur, Fisk, Frukost, Rödlök, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?