Surdegsbaguette

Surdegsbaguette

Av: / Foto: Malin
3 min
4
Snabb och god surdegsbaguette
Annons

Ingredienser

    1. 150 Gram Surdegsgrund Råg
    2. 10 Gram Jäst
    3. 450 Gram Vatten
    4. 780 Gram Vetemjöl
    5. 20 Gram Havssalt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda surdegsgrund, jäst och vatten till jästen löst sig.

    2. 2.

      Tillsätt vetemjöl och arbeta i maskinen i 10 min.

    3. 3.

      Tillsätt saltet mot slutet av knådningen.

    4. 4.

      Lägg degen i en form som är smord med olja och vik under kanterna lite så du får en som en limpa, jäs i 1 tim.

    5. 5.

      Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i fyra delar. Tvinna och dra ut bitarna till baguetter och lägg på plåt. Jäs i ytterligare 1 tim.

    6. 6.

      Sätt ugnen på 250 grader, gör skåror i brödet tvärs över halvt igenom och strö över lite mjöl. Ställ en ugnssäker skål med vatten längst ner och sätt in baguetterna i 15-18 min eller tills dem fått fin färg. Öppna ugnen efter 8 min och släpp ut lite ånga. Låt svalna under handduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?