Sura hallonremmar

Sura hallonremmar

Av: / Foto: Christina Uhlin
160 min
18 stycken
Barnsligt goda och sura hallonremmar!
Fler recept på:
Jul, Barnkalas, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 300 g frysta hallon
    2. 4 msk syltsocker
  1. Garnering

    1. 1 1/2 krm citronsyra
    2. 1/2 dl socker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 100 .

    2. 2.

      Värm bären i en kastrull. Låt koka tills de börjar safta sig. Häll bärmassan i en sil och passera med baksidan av en sked tills enbart kärnorna är kvar.

    3. 3.

      Häll tillbaka den släta purén i den rengjorda kastrullen och tillsätt syltsocker. Värm upp under omrörning, låt därefter massan koka i ca 5 minuter.

    4. 4.

      Bre ut den nykokta bärmassan tunt och jämntjockt på ett bakpapper till en fyrkant, ca 20x20 cm. Dra över bakpapperet på en plåt och ställ in i mitten av ugnen. Torka plattan i ca 2 timmar med ugnsluckan lite på glänt.

    5. 5.

      Prova om plattan är lagom torr genom att ta ut den och se om den släpper papperet. Är den fortfarande lite kletig på undersidan och släpper papperet dåligt, torka den i ugnen ytterligare en stund.

    6. 6.

      Mortla citronsyran med en tesked av sockret och blanda ner i den större mängden socker. Strö ut knappt hälften av blandningen på ett smörpapper och vänd hallonplattan upp och ner i sockret. Dra försiktigt bort bakpapperet och strö över resten av sockret jämnt.

    7. 7.

      Klipp plattan i remsor och rulla samman.

Fler recept på:
Jul, Barnkalas, Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?