Supersnabba kringlor

Supersnabba kringlor

Av: / Foto: Augusta Andersson
60 min
8 stycken
Jätteenkelt och supersnabbt, kan det bli bättre? Jo, dessa behöver endast jäsa en gång!
Annons

Ingredienser

  1. Kringlor

    1. 50 g Rumsvarmt smör
    2. 1,5 dl Mjölk
    3. 70 g Socker
    4. 25 g Jäst
    5. 310 g Vetemjöl
    6. 1 tsk Nystött kardemumma
    7. 1 krm Vaniljpulver
    8. Ev. 1 Uppvispat ägg

Gör så här

    1. 1.

      Värm mjölken i en kastrull tills den är fingervarm.

    2. 2.

      Ha i socker, vanilj, kardemumma och jästen (smulad) i en bunke. Häll i mjölken i bunken och vispa med ballongvisp tills jästen löst sig.

    3. 3.

      Häll i drygt hälften av mjölet i bunken och rör i. När den blivit någon form av deg, arbeta in det rumsvarma smöret i degen, när det är helt inarbetat i degen så tillsätt resten av mjölet och knåda in.

    4. 4.

      Knåda degen i 5-8 minuter.

    5. 5.

      Dela degen i åtta lika stora delar. Det underlättar att väga degbollarna så de blir precis lika stora. Forma sedan var degboll till en kringla.

    6. 6.

      Lägg dessa på en bakplåtspapper klädd plåt och låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 275 grader eller 225 grader varmluft.

    7. 7.

      Skjutsa in i ugnen i ca 5 minuter. Om man önskar en glansig yta på sina kringlor kan man pensla dem med uppvispat ägg innan gräddning.

Är innehållet i detta recept olämpligt?